Wat mag ik verwachten?

    Lofzangers optredens zijn meestal kort en hebben een heel spontaan karakter. Bij binnenkomst scant onze zanger of zangeres de omgeving: Waar sta ik het beste opgesteld? Hoeveel publiek is er aanwezig? Welke factoren kunnen mijn optreden beïnvloeden? Of het nu gaat om een muzikale verrassing op een verjaardagsfeest, een house warming, liefdesliedjes of iemand in het zonnetje zetten, elke situatie is anders en daar spelen onze mensen professioneel op in.

    De kunst van een goede lofzang is flexibiliteit. Niet alleen van onze zangers en zangeressen maar ook van onze opdrachtgevers. Want spontane optredens kun je vooraf niet exact regisseren. Voor de lofzanger geldt dat hij goed moet kunnen improviseren om te zorgen dat het optreden soepel verloopt. Hij moet kunnen anticiperen op alle situaties: Wat als je buiten moet spelen en er plotseling een vliegtuig overkomt? Wat als je net begonnen bent en er wordt aangebeld? Wat als er een gitaarsnaar knapt of iemand in huilen uitbarst? In ‘the heat of the moment’ kan er van alles gebeuren. Onze mensen maken dan professionele keuzes die passen bij het moment.

    Vooraf stemmen we de verwachtingen van het optreden zo goed mogelijk af: Wat wilt u met het optreden bereiken? Vaak gaat het niet om perfect een liedje zingen maar om een bijzondere verrassing, een feestelijke sfeer of een intiem moment. Daar zetten onze zangers en zangeressen zich voor de volle 100% voor in, ook als het allemaal anders loopt dan gepland.

    Elk optreden is uniek en ook de invulling daarvan. Het spontane karakter maakt een lofzang dan misschien moeilijk te regisseren, het is wel een uniek moment: Dit maak je maar één keer mee!